Meteen naar de inhoud

Wat zijn FNX-projecten?

  • door

Het is een vraag die we regelmatig krijgen.

FNX staat voor feniks, de vogel die uit zichzelf ontbrandt en uit zijn eigen as herrijst. Net daarom siert hij het logo van de Fantastische Unie. FNX-projecten komen en gaan, afhankelijk van de behoefte en het aanbod. Zo willen we stap voor stap groeien, maar blijven we tegelijkertijd flexibel en kunnen we inspelen op de noden van het ‘fantastische’ genre. Zodra een FNX-project is opgestart en naar tevredenheid draait, gaan we op zoek naar de mensen en middelen om een volgend onderdeel van onze plannen te verwezenlijken. Over de huidige FNX-projecten kun je meer lezen op de betreffende pagina’s.

feniks stijgt op uit boek

Op dit moment hebben we drie FNX-projecten lopen: de Verhaalchirurgen, de Boekentoer en Fantastisch lezen voor de lijst. Bij de Verhaalchirurgen kunnen ‘fantastische’ auteurs ervaren hoe het is om met een redacteur en/of schrijfcoach te werken, zodat ze het beste verhaal dat ze in zich hebben kunnen schrijven. Met de Boekentoer willen we het Nederlandstalige fantastische genre onder de aandacht brengen van het grotere lezerspubliek: met boeken, auteurs en een bijpassend programma gaan we op bezoek bij boekhandels, bibliotheken en scholen. En met Fantastisch lezen voor de lijst hopen we de huidige leeslijsten uit te breiden met de fantastische ‘fantastische’ literatuur die het Nederlandstalige taalgebied rijk is.

Wil je meewerken of doneren aan een FNX-project? Graag! Geef je op via het contactformulier of stuur ons een mail met je ideeën. We horen graag van je.