Meteen naar de inhoud
sterrennevel in sterrenstelsel

over Ons


De kracht van samenwerking

De Fantastische Unie is een initiatief van Nederlandse en Vlaamse ’fantastische’ auteurs, uitgevers en geïnteresseerden en richt zich tot iedereen die zich betrokken voelt bij het Nederlandstalige fantastische genre. Samen met jullie willen wij Nederlandstalige fantasy, sciencefiction en horror de aandacht geven die het verdient. Zowel lezers als auteurs wijzen we graag de weg naar hun volgende Nederlandstalige boek. Samenwerking is daarbij het sleutelwoord: er zijn tal van mensen en initiatieven die hetzelfde nastreven als wij; wij besteden graag aandacht aan jullie en brengen jullie graag samen.

Bij de Fantastische Unie zien we het Nederlandstalige fantastische genre als een feniks met gespreide vleugels. De vleugels zijn een uitnodiging om je aan te sluiten, welk subgenre je ook bezigt. Tegelijkertijd bieden ze bescherming en lijken ze op een brug én een regenboog. De symboliek moge duidelijk zijn: de Fantastische Unie is met nadruk inclusief en divers en draagt evenwaardigheid hoog in het vaandel. We willen iedere lezer en auteur een plek bieden om zich thuis te voelen en zich te ontwikkelen. Ontvlammen doen we in enthousiasme en passie voor ‘ons’ genre en uit de as herrijst altijd iets nieuws en moois.

Onze site is ingedeeld in drie gedeelten: promotie, onderzoek en talentbevordering. Promotie concentreert zich op Nederlandstalig fantastisch werk en wil het fantastische genre in zijn geheel onder de aandacht brengen van een groter publiek. Bij Talentbevordering willen we auteurs de juiste hulp bieden voor het professionaliseren van hun schrijfpraktijk. Wat er zoal leeft onder lezers en schrijvers, welke initiatieven er zijn en waar die te vinden zijn, brengen we samen onder Onderzoek. Dit omvat zowel marktonderzoek als een lijst met bestaande initiatieven. Mis je nog initiatieven op de lijst, laat het ons weten via het contactformulier.