Meteen naar de inhoud
feniks stijgt op uit boek

fnx-project boekentoer


Op reis met ‘fantastische’ boeken

Nederlandse en Vlaamse auteurs schrijven veel fictie binnen het ‘fantastische’ genre, maar hun werk is vaak onbekend bij het grote publiek. Daar willen we met onze Boekentoer graag verandering in brengen.

Hoe werkt het? Samen met ‘fantastische’ auteurs gaan we langs bij boekhandels, bibliotheken en scholen in Nederland en Vlaanderen voor een lezing, praatje, bijeenkomst of workshop. Zo leren Nederlandse en Vlaamse lezers hun werk kennen en krijgt het Nederlandstalige ‘fantastische’ genre meer bekendheid. Een Boekentoer van de Fantastische Unie is dus meer dan alleen een individueel boek promoten, het is het uitdragen van liefde voor en kennis van het genre.

De betrokken auteurs zijn onderdeel van een groter geheel en krijgen daarvoor vanuit de Fantastische Unie ondersteuning. Denk aan hulp bij het organiseren van het evenement, maar ook aan bijvoorbeeld promotiemateriaal over het genre en zijn auteurs.

Ben je als ‘fantastisch’ auteur geïnteresseerd om hieraan mee te werken? Geef dan aan wat je talenten en mogelijkheden zijn en vul dit formulier in.

Ben je een boekhandel, bibliotheek, school of vereniging in Nederland of Vlaanderen en wil je graag met hulp van de Fantastische Unie een workshop, lezing of bijeenkomst rond het Nederlandstalige ‘fantastische’ genre organiseren? Neem dan contact met ons op via het algemeen contactformulier.