Meteen naar de inhoud
feniks stijgt op uit boek

FNX-project Fantastisch Lezen voor de Lijst


Op de leeslijst

Het eerste wat je moet weten over ‘de leeslijst’ is dat er eigenlijk geen vaste, uniforme lijst bestaat. Iedereen heeft het altijd wel over dé lijst – en dat vaak met weinig enthousiasme – maar in de praktijk zijn er vele lijsten in omloop.

Het grootste verschil tussen deze lijsten vind je op landelijk niveau: Vlaamse scholieren kunnen kiezen uit een veel ruimer en gevarieerder aanbod dan hun Nederlandse collega’s, omdat Vlaamse leeslijsten ook naar het Nederlands vertaalde boeken mogen bevatten. Daarom hieronder noodgedwongen een opsplitsing per land. Op termijn willen we deze eerste aanzet zowel voor Nederland als voor Vlaanderen verder aanvullen met geschikte ‘fantastische’ Nederlandstalige titels, om zo voor beide landen per leeftijdsgroep tot een inspiratielijst met fantastische Nederlandstalige boeken te komen.

We staan wijd open voor suggesties en tips, dus neem zeker contact met ons op als jij nog geschikte ‘fantastische’ boeken voor Vlaamse en Nederlandse leeslijsten kent. Dat kan via dit formulier. Want wat is er leuker om te lezen dan een fantastisch boek?