Meteen naar de inhoud
celstructuur

Genre-archief van Mike Jansen


Voor onderzoek en naslag

In 1991 publiceerde Mike Jansen zijn eerste fantasyverhaal in het toenmalige Ator Mondis. Sindsdien heeft hij twee Nederlandse romans en een bundel korte verhalen uitgegeven en een roman en een bundel in het Engels. Hij heeft de King Kong Award (1992) en Fantastels (2012) gewonnen, evenals de Bemoste Beeldprijs (2021) en een flink aantal nominaties en shortlistnoteringen voor verhalenwedstrijden. Op uitgeefvlak verricht hij hand- en spandiensten voor Verschijnsel, Edge-Zero en voor JWKfiction in de VS.

Mike Jansen schrijft niet alleen, maar heeft in de loop der jaren een omvangrijk digitaal archief verzameld, waarin tal van tijdschriften, essays, verhalenbundels, antologieën, recensies en voorwoorden zijn opgenomen. In samenwerking met de Fantastische Unie stelt Mike dit archief open voor academische doeleinden.

Vanwege auteursrechtelijke bescherming op sommige delen van dit archief, kunnen we dit niet zomaar online zetten. Daarom hebben we de volgende constructie bedacht: alle informatie staat in een pdf-bestand. Scrol door de rubrieken en als je gevonden hebt wat je zoekt, vul dan bijgaand formulier in. We bezorgen je de informatie dan per ommegaande.