Meteen naar de inhoud

De weg van de schrijver

  • door

Bij de Fantastische Unie waren we het er al snel over eens dat elke ‘fantastische’ schrijver vroeger of later behoefte heeft aan begeleiding, aan tips en trucs, aan goede redactie, aan kritische proeflezers, aan schrijfmaatjes, kortom: aan steun. Achter de schermen is team ‘De weg van de schrijver’ hard bezig om invulling te geven aan die visie. Hoe kunnen we schrijvers het beste bijstaan in hun ontwikkeling? En hoe weet een schrijver waar hij/zij/die staat in zijn/haar/diens ontwikkeling?

Trap in de wolken naar een boek met poort naar fantasie

Iedere schrijver volgt natuurlijk zijn eigen pad. Toch zijn er een aantal vaak terugkerende mijlpalen en daarmee samenhangende noden. Zo heeft een beginnend schrijver heel andere hulpvragen dan een auteur die al een flink eind op weg is naar zijn eerste (boek)publicatie. En eenmaal je gepubliceerd bent, komen er weer heel andere vragen op je af. 

Peter Kaptein (we stellen hem volgende week aan je voor) schreef speciaal voor de Fantastische Unie een aantal uitgebreide artikelen met tips en aandachtspunten voor zowel beginnende als gevorderde schrijvers. We hebben de informatie overzichtelijk voor je gerangschikt en ondergebracht in de drie etappes die we eerder al aanhaalden: In het begin, Op weg naar je eerste publicatie en Je bent uitgegeven, wat nu? Achter deze tegels op de website van de Fantastische Unie kun je als ‘fantastisch’ schrijver vanaf nu heel veel nuttige informatie vinden.

Natuurlijk voegen we graag nog veel meer tips en informatie toe: weet jij bijvoorbeeld alles over auteurscontracten en heb je er over geblogd? Perfect, we nemen graag een link op naar jouw website. Heb jij een lijst met boeken over schrijftechnieken die niet mogen ontbreken in de boekenkast van de toekomstige bestseller-auteur? Fantastisch, voeg ze toe aan onze bestaande lijst! Samen kunnen we ervoor zorgen dat ‘fantastische’ schrijvers precies weten waar ze in hun ontwikkeling zijn en wat ze kunnen doen om binnen hun gekozen subgenre uit te blinken.

#samenvoorhetfantastischegenre