Meteen naar de inhoud

Reels en korte filmpjes

  • door

Korte, zelfgemaakte filmpjes zijn niet meer weg te denken van sociale media. Ook boekenliefhebbers maken er gretig gebruik van. Onder hashtags als #booktok en #bookstagram delen ze de veelal Engelstalige boeken die ze lezen.

Dus besloten we bij de Fantastische Unie hetzelfde te doen. Met Nederlandstalige titels wel te verstaan. Het plan is om iedere week 5 tot 7 boeken in het Nederlandstalige fantastische genre onder de aandacht te brengen. Verleden week deelden we alvast onze eerste reel op Facebook: 7 x sciencefictionleestips. Deze week stomen we door met 7 x fantasy. En volgende week … dat blijft nog even een verrassing.

screenshot van een reel over sciencefictionleestips

De inhoud van elk boek wordt geduid met drie steekwoorden, aangeleverd door de auteur of de uitgever (bij vertaald werk). Elk (sub)genre krijgt daarnaast zijn eigen kleurpalet, zodat de filmpjes op termijn in een oogopslag te herkennen zullen zijn. Zo is de tekstachtergrond bij sciencefiction donkerblauw, bij fantasy is dit paars, bij youngadult warmgeel, bij limited editions goud en bij horror, hoe kan het ook anders, zwart.

We plannen ook specials, bijvoorbeeld rond draken, vampiers, dark romance, tijdreizen, klimaatfictie, literaire genreboeken, geesten, AI, Fantastisch lezen voor de lijst, enz. Idealiter komen we tot meerdere filmpjes per week, maar net zoals bij alle andere activiteiten van de Fantastische Unie geldt ook hier: hoe meer hulp we krijgen, des te meer we kunnen.

Ben jij dus een socialmedia-expert of iemand die wekelijks de betrokken auteurs en uitgevers wil mailen of ben je goed op de hoogte van recent verschenen en nog te verschijnen genreboeken en wil je ons graag op een aantal boeken wijzen die we beslist moeten opnemen? Neem dan contact met ons op, we horen graag van je! En natuurlijk is er iets wat iedereen met een hart voor het Nederlandstalige fantastische genre kan doen: deel en like onze filmpjes en steun zo de betrokken auteurs en uitgevers.

#samenvoorhetfantastischegenre