Meteen naar de inhoud

Interview met Inge Geertsma


Interview met Inge Geertsma

Flower Fairy © Inge Geertsma

Yvonne Vetjens sprak met Inge Geertsma:

Kun je een korte omschrijving van je werk geven?
Mijn tekeningen zijn sprookjesachtige illustraties. Meestal vrouwelijke figureren met vleugels in een bosachtige omgeving en soms met een duister tintje. Af en toe maak ik ook realistische tekeningen van vogels (inkt en aquarel) of honden (in pastelpotlood).

Hoe ben je bij het fantastische genre uitgekomen?
Elfquest! Ik las als 15-jarig meisje altijd historische (middeleeuwse) romans. Het fantasygenre was toen nog niet zo groot als nu. In de bibliotheek kwam ik toen de strip Elfquest tegen en ik was verkocht. Elfquest/Wendy Pini is ook echt van invloed geweest op mijn stijl.

Wat betekent dit genre voor jou?
Een deur naar een andere wereld vol magie en sprookjesachtige wezens, waarin je in kunt verdwalen. Die wereld wil ik graag verbeelden in mijn illustraties.

Welke stijl en/of techniek gebruik je?
Mijn stijl is semi-realistisch, helder, sierlijk. Er zitten ook wel wat manga-invloeden in. Het liefste werk ik in aquarel, inkt en (pastel)potlood.

Wisdom © Inge Geertsma

Kun je ons wijzen op leuke projecten, boeken, exposities, e.d. waarin we je werk kunnen bewonderen?
Op dit moment geen exposities in de planning. Ik ben bezig met een eigen website voor mijn tekeningen. Dat wordt birdie-illustrations.nl, maar die staat nu nog in de onderhoudsmodus. Ergens begin 2024 hoop ik die online te kunnen zetten.

Welke tips zou je willen meegeven aan (beginnende) medekunstenaars in dit genre?
Tekenen leer je alleen door het te doen. Schetsen, uitproberen en weer schetsen. Wees ook niet bang om je te laten inspireren door andere kunstenaars. En laat je niet uit het veld slaan als iets niet is geworden zoals je wilde. Er bestaan geen mislukkingen, alleen goede oefeningen.

Waar kunnen we je vinden (website, social media, e.d.)?
Ik ben niet heel actief meer op social media. Mijn werk is te vinden op: www.deviantart.com/raafke

Child of the Night © Inge Geertsma
Poppy © Inge Geertsma

Inktober © Inge Geertsma
Raven Lady © Inge Geertsma
Kitsune © Inge Geertsma
Mother of Dragons © Inge Geertsma