Meteen naar de inhoud

FNX-project Boekentoer

  • door

Nederlandse en Vlaamse auteurs schrijven veel fictie binnen het ‘fantastische’ genre, maar hun werk is vaak onbekend bij het grote publiek. De laatste video van Robin Rozendal, over fantasy in de boekhandel, maakte dat heel duidelijk. Met onze Boekentoer willen we de brug slaan tussen boekhandel en uitgever/auteur.

Hoe werkt het?

Dit project staat nog in de kinderschoenen en daarom zijn onze ideeën nog niet uitgekristalliseerd, maar op dit moment denken we aan de volgende opzet: de Fantastische Unie gaat samen met ‘fantastische’ auteurs en uitgevers langs bij boekhandels, bibliotheken en scholen in Nederland en Vlaanderen voor een lezing, praatje, bijeenkomst of workshop. Zo leren Nederlandse en Vlaamse lezers het werk van de auteurs kennen en krijgt het Nederlandstalige ‘fantastische’ genre in zijn geheel meer bekendheid. Een Boekentoer van de Fantastische Unie is dus meer dan alleen een individueel boek of individuele auteur promoten, het is het uitdragen van liefde voor en kennis van het genre.

steampunk fiets met man en groot boek boven een stad

De betrokken auteurs zijn onderdeel van een groter geheel en krijgen daarvoor vanuit de Fantastische Unie ondersteuning. Denk aan hulp bij het organiseren van het evenement, maar ook aan bijvoorbeeld promotiemateriaal over het genre en zijn auteurs. In het ideale geval boekt de boekhandel een bepaald programma uit een vooraf vastgesteld aanbod en regelt de Fantastische Unie de auteurs en het promotiemateriaal.

Voor de Boekentoer zijn we op zoek naar auteurs en uitgevers die met ons op reis willen gaan. Ben je als ‘fantastisch’ auteur geïnteresseerd om hieraan mee te werken? Geef dan aan wat je talenten en mogelijkheden zijn en vul dit formulier in. Daarnaast hebben we nog helpende handen achter de schermen nodig: kan jij goed organiseren, zijn jouw communicatieve vaardigheden soepel of weet jij van sinaasappelkistjes mooi promotiemateriaal te maken? Ook dan horen we graag van je.

Ben je een boekhandel, bibliotheek, school of vereniging in Nederland of Vlaanderen en wil je graag met hulp van de Fantastische Unie een workshop, lezing of bijeenkomst rond het Nederlandstalige fantastische genre organiseren? Neem dan ook contact met ons op!