Meteen naar de inhoud

De Fantastische Unie is een VZW!

  • door

Heugelijk nieuws: sinds 3 mei 2023 bestaat de Fantastische Unie officieel, als Belgische vzw. Vzw staat voor vereniging zonder winstoogmerk en is dus een rechtsvorm voor een non-profitorganisatie.

In de toekomst zullen we ook een Nederlandse stichting (bij voorkeur een culturele ANBI) oprichten, zodat beide landen waarin de Fantastische Unie op dit moment actief is, vertegenwoordigd zijn en er in beide landen een degelijke juridische structuur bestaat. Hiermee kunnen we het ‘fantastische’ genre professioneel presenteren en onze doelstellingen serieus nastreven. Vanaf nu kan de vzw alvast subsidies aanvragen voor de verschillende FNX-projecten en voor de werking van de Fantastische Unie in zijn geheel, kan er een bankrekening worden geopend voor donateurs en sponsors en kunnen onze Verhaalchirurgen (en medewerkers aan andere projecten) onder het vrijwilligersstatuut aan de slag.

Oprichters Sigrid en Isabelle zijn alvast heel enthousiast en willen vol gaan voor alle doelstellingen. Is dat enthousiasme op jou overgeslagen, laat het weten en kom de Fantastische Unie helpen. Vele handen maken immers licht werk. En we zeiden het al: ook financiële steun is meer dan welkom.