Meteen naar de inhoud


‘fantastische’ handen gezocht – Talentbevordering naar socials


Talentbevordering – De Fantastische Unie werkt rond drie pijlers: promotie van het ‘fantastische’ Nederlandstalige genre, onderzoek en talentbevordering. Het onderdeel Talentbevordering richt zich op zowel beginnende als gevorderde Nederlandstalige ‘fantastische’ auteurs en is ontstaan op hun vraag. Nederlandse en Vlaamse auteurs hebben behoefte aan professionele hulp, die we onder meer willen bieden door het verstrekken van gestructureerde informatie op onze website. Het aanbieden van deze informatie zal echter maar een talentbevorderend effect hebben als auteurs weten van het bestaan ervan. Daarom zoeken we een of meerdere personen die het onderdeel Talentbevordering naar onze socials willen brengen en zo de informatie willen helpen ontsluiten. Wij zoeken met name iemand (of iemanden) die minimaal een dagdeel in de week (ongeveer vier uur) beschikbaar is/zijn om dit op te pakken en uit te werken.

Wie en wat – Denk bij het “naar de socials” brengen bijvoorbeeld aan: het promoten van onze Verhaalchirurgie en de bijbehorende Verhaalchirurgen op Facebook, Instagram en Tiktok; het op regelmatige basis delen van schrijfwedstrijden, schrijf- en uitgeeftips; het opstellen van berichten over schrijfwebsites en -opleidingen; het aanvullen en herschikken van de informatie op de website en nog veel meer. Dit vereist online zoekwerk, schrijven van artikelen of teksten voor de website en de socials en bereidheid om op de socials zichtbaar of actief te zijn. Daarom zoeken we iemand (liefst meerdere iemanden) die:

 • het wereldwijde web doorspit naar ‘fantastische’ schrijfopleidingen, schrijfcursussen en andere schrijfgerelateerde zaken. Ook juridische documenten horen hier onder. Je weet hoe je slim gebruik kunt maken van zoekmachines, je kunt informatie achterhalen en scannen op inhoud. Je hebt hiervoor een computer of laptop nodig met goedwerkend internet.
 • informatie sorteert, bijhoudt en beheert. Je bent georganiseerd en netjes, je kunt snel en effectief werken en overzicht houden of bieden. Na overleg met ons krijg je binnen het onderdeel Talentbevordering veel vrijheid om je projecten in te vullen.
 • overweg kan met pdf’s, WordPress en Google Drive. Je begrijpt de structuur van onze website en plaatst de gevonden informatie in een overzichtsdocument en presenteert dit binnen de bestaande structuur op de website.
 • contact onderhoudt met de auteurs van de gevonden werken en dit bijhoudt in Drive. Je bent goed in vriendelijke, duidelijke en positieve communicatie met zowel auteurs als met de Fantastische Unie. Wij overleggen vaak online via Teams. Daarnaast mailen we en kunnen we ook appen of via messenger contact onderhouden.
 • zelfstandig werkt, maar wel een teamgeest heeft. Ook ben je gemotiveerd om het ‘fantastische’ genre op deze wijze bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Eigen ideeën, initiatief en inbreng worden op prijs gesteld. Je deelt je eigen tijd in, maar bent wel regelmatig beschikbaar.
 • het Nederlands uitstekend beheerst. We kunnen je vragen teksten te schrijven voor de website, de Nieuwsbrief of social media om de gevonden informatie in de spotlight te zetten.
 • goed is in het pakkend en beeldend vertalen van de website-content naar socials-content. Je hebt affiniteit met TikTok, Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIn. Iets begrijpen van algoritmes is een pre. Het leuk vinden om aanwezig te zijn op de socials een must.
 • filmpjes en reels kan maken en kan fotograferen met een telefoon en/of een camera. We kunnen je vragen om voor het onderdeel Talentbevordering korte filmpjes te maken voor onze TikTok-, Facebook-, YouTube- en Instagram-accounts. Filmpjes kunnen editen is ook wel een handige vaardigheid.
 • overweg kan met Canva en andere beeldverwerkers.

Wij bieden

 • een dynamisch, professioneel en enthousiast team
 • zelfstandigheid, creativiteit en ruimte voor eigen initiatief
 • begeleiding waar nodig
 • ervaring
 • een groot netwerk
boek met traptreden

Lijkt je dit fantastisch, meld je dan aan via het algemene contactformulier en vermeld in je bericht “Fantastische handen – talentbevordering naar de socials”.