Meteen naar de inhoud


‘fantastische’ handen gezocht – Evenementen


Promotie van evenementen – Er zijn tal van evenementen in Nederland en Vlaanderen die aandacht besteden aan het ‘fantastische’ genre. Soms zijn ze groot, zoals Facts of Dutch Comic Con, soms klein, zoals een evenement in een bibliotheek of boekhandel. De Fantastische Unie wil al deze evenementen promoten, zodat nog meer mensen hun weg weten te vinden naar het ‘fantastische’ genre.

Wie en wat – Zoals je hebt gezien op onze socials delen we regelmatig welke ‘fantastische’ auteurs en uitgeverijen er op aankomende ‘fantastische’ evenementen staan. Wie komt er en wie houdt er een lezing, waar precies en waarover? Hoe laat? Al deze informatie verzamelen en delen we op onze socials. Meestal maken we een mooi plaatje met de namen van de aanwezigen en op de achtergrond een plattegrond van het evenement. Isabelle is de spil achter deze promotie en ze kan wel een extra set ‘fantastische’ handen gebruiken. We zoeken daarom iemand die:

 • informatie verzamelt over ‘fantastische’ evenementen (fantasy- en sciencefictionfestivals, literaire of wetenschappelijke lezingen, voordrachten, gezamenlijke boekpresentaties of signeersessies, enz.) en achterhaalt welke auteurs er aanwezig zijn. Je hebt hiervoor een computer of laptop nodig met goedwerkend internet. Ook weet je je weg te vinden in het aanbod van ‘fantastische’ evenementen in Nederland en Vlaanderen.
 • contact opneemt met auteurs en uitgeverijen om de benodigde informatie te vragen.
 • kan werken met Canva en social media. Je helpt Isabelle waar nodig met het maken van een afbeelding en plaatst dit samen met een wervend, positief bericht op onze socials. Hier kun je je creativiteit kwijt. Enig verstand van social media en computers is wel gewenst.
 • het Nederlands uitstekend beheerst. Je kunt positief, vriendelijk, enthousiasmerend, maar ook duidelijk schrijven en communiceren. Je draagt daarbij de doelstellingen van de Fantastische Unie uit.
 • informatie bijhoudt in een Excel-document op Google Drive. Je werkt netjes en snel en weet de informatie geordend en toegankelijk te houden.
 • kan organiseren, overzicht houden en snel werken. Dit is een must. De evenementen volgen elkaar soms snel op en dit vraagt beschikbaarheid, inzet en tijd van jouw kant.
 • kan samenwerken, initiatief kan tonen en zelfstandig aan de slag kan. Je werkt nauw samen in een team met onder andere Isabelle, maar daarnaast kun je je taken volledig zelfstandig uitvoeren. Eigen ideeën en initiatief stellen we erg op prijs.

Wij bieden

 • een dynamisch, professioneel en enthousiast team
 • begeleiding waar nodig
 • ervaring
 • een groot netwerk

Het is voor deze vrijwilligerstaak wel belangrijk dat je het leuk vindt om op de socials aanwezig te zijn en je moet ook snel kunnen schakelen en reageren als er een evenement is (en dat is best vaak). Dit zal behoorlijk wat tijd en inspanningen van je vergen, maar als je helemaal blij wordt van deze dingen, dan zoeken we jou! Neem contact op via ons algemeen contactformulier en vermeld in je bericht “Fantastische handen – evenementen”.