Meteen naar de inhoud


‘fantastische’ handen gezocht – Hulp bij organiseren Boekentoer


Promotie – Met de Boekentoer wil de Fantastische Unie met een groep ‘fantastische’ auteurs lezingen en workshops verzorgen in Nederlandse en Vlaamse boekhandels, scholen en bibliotheken. Het doel van deze lezingen en workshops is tweeledig: aan de ene kant willen we voorlichting geven over Nederlandstalige ‘fantastische’ literatuur, zijn auteurs, uitgevers, genres en subgenres, en aan de andere kant willen we Nederlandstalige ‘fantastische’ literatuur actief promoten. We zoeken iemand die dit project samen met ons, de betrokken auteurs en uitgevers en natuurlijk de betrokken boekhandels, scholen en bibliotheken verder kan vormgeven.

Wie en wat – In een eerste fase (2024 – 2025) willen we dit project opstarten door boekhandels, scholen en bibliotheken aan te spreken en de beschikbare auteurs en uitgevers in kaart te brengen per regio en inzetbaarheid. Vervolgens willen we een of twee pilootprojecten opzetten waarna deze worden geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd of bijgeschaafd. Eventuele subsidies kunnen worden aangevraagd. In een tweede fase (2025 – 2026) willen we het project verder uitbreiden. De Boekentoer zal veel regelwerk behelzen en dit kan waarschijnlijk slechts gedeeltelijk online worden uitgevoerd. Deze vrijwilligersjob is dan ook intensief en veeleisend. We zoeken iemand (of meerdere iemanden) die op structurele basis gedurende langere tijd aan dit project kan/kunnen werken. Iemand die:

 • organisatorisch sterk is, tijd heeft en de handen flink uit de mouwen kan steken. Je hebt bij voorkeur een rijbewijs. Je meldt je aan voor langere tijd en zet je in om van de Boekentoer een succes te maken.
 • het leuk vindt om mensen aan te spreken en enthousiast te maken voor de Boekentoer. Je kunt vriendelijk, professioneel en met kennis van zaken communiceren met vertegenwoordigers van boekhandels, scholen en bibliotheken, maar ook met de ‘fantastische’ auteurs en uitgevers. Daarbij draag je de visie en missie van de Fantastische Unie uit.
 • creatief is en ideeën kan vertalen naar een concreet programma. Daarbij denk je verder dan ‘de eigen kring’ en zoek je naar originele en verfrissende manieren om nieuwe doelgroepen aan te spreken en enthousiast te maken voor het ‘fantastische’ Nederlandstalige genre. De Fantastische Unie is internationaal, werkt samen met zo veel mogelijk partijen en vertegenwoordigt het volledige spectrum van het genre; jij dus ook.
 • georganiseerd en netjes is, snel en effectief kan werken en overzicht houdt. Alle informatie die van belang is, wordt door jou in Google Drive overzichtelijk bijgehouden.
 • overweg kan met pdf’s, WordPress en Google Drive. Je begrijpt de structuur van onze website en plaatst oproepen of verslagen van Boekentoers op de juiste pagina’s. Je beschikt over een computer of laptop met goedwerkend internet.
 • in een team kan samenwerken, maar ook zelfstandig kan functioneren. Ook ben je gemotiveerd om het ‘fantastische’ genre op deze wijze bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Eigen ideeën, initiatief en inbreng worden op prijs gesteld. Je deelt je eigen tijd in, maar overlegt regelmatig met de bestuurders van de Fantastische Unie.
 • het Nederlands uitstekend beheerst. We kunnen je vragen teksten te schrijven voor de website, de Nieuwsbrief of social media om de Boekentoer in de spotlight te zetten.

Wij bieden

 • een dynamisch, professioneel en enthousiast team
 • zelfstandigheid, creativiteit en ruimte voor eigen initiatief
 • begeleiding waar nodig
 • ervaring
 • een groot netwerk
 • reisvergoeding (bij voldoende budget)
luchtballonnen in een kwantumomgeving

Lijkt je dit fantastisch, meld je dan aan via het algemene contactformulier en vermeld in je bericht “Fantastische handen – team Boekentoer”.