Meteen naar de inhoud

Verdwaald? Volg het kruimelpad & de sitemap

  • door

De Fantastische Unie grossiert in informatie, véél informatie. Alles wat er te vinden valt over het Nederlandstalige fantastische genre op één plek samenbrengen, is leuk (tenminste, dat vinden wij), maar in het spreekwoordelijke fantastische bos dat we hebben gecreëerd, loop je als argeloze bezoeker ook makkelijk verloren. Laat er in de digitale wereld nu zoiets bestaan als een kruimelpad! Ja, zo heet het echt. Alleen al door de naam past deze plugin perfect bij onze site. Een kruimelpad doet exact wat het zegt: het brengt je naar huis als je bent verdwaald. En nee, er zijn geen hongerige vogels die de kruimels opeten. Je vindt het kruimelpad steeds tussen de paginatitel en paginatekst en ziet er bijvoorbeeld zo uit: Fantastische Unie > Over ons > Wie zijn wij?

Zeilboot in de ruimte

Een onderzoeksmissie in fantastische wateren heeft echter meer nodig dan alleen wat kruimels om de weg naar huis terug te vinden. Het kan bijzonder handig zijn als je bij vertrek weet waar je schip naartoe vaart. Dat brengt ons bij het volgende navigatiemiddel waarover we beschikken: een magische kaart! Alle plaatsen die je in onze wereld kunt bezoeken, zijn erop aangeduid: berichten, pagina’s, categorieën en tags. Je hoeft maar te klikken op het betreffende item en je wordt er prompt naartoe geteleporteerd. Je vindt dit fantastische hulpmiddel meteen bij het aanmonsteren in de haven van vertrek: bovenaan onze homepage. En raad eens? Het is inbegrepen in onze dienstverlening.

En omdat alle goede dingen uit drie bestaan, is er nog een laatste hulpmiddel dat je kunt aanwenden: de zoekbalk. Die staat op onze homepage, meteen onder de welkomsttekst.

Kortom, alle voorzorgen zijn genomen en alle maatregelen zijn getroffen opdat jij, nietsvermoedende reiziger, onze soms woelige wateren veilig zou kunnen bezoeken en zonder kleerscheuren moe maar voldaan huiswaarts zou kunnen keren.

Maar maak niet te veel van deze hulpmiddelen gebruik. Verdwalen kan af en toe best leuk zijn. Het brengt je op plaatsen waarvan je het bestaan niet kende en misschien niet eens kon vermoeden. Daarom: ga op avontuur! Ontdek! Reis! Verken! En mocht de weg tijdens je avontuurlijke tocht plots doodlopen of onbegaanbaar worden: je weet het, de kruimels brengen je weer veilig thuis.