Meteen naar de inhoud

Uitslag enquête nieuwsbrief en aankondiging winnaars

  • door

De allereerste nieuwsbrief van de Fantastische Unie ging op 15 juni de deur uit. Hij belandde bij 580 mensen in de digitale brievenbus. De meeste mensen ontvingen de nieuwsbrief goed. Op de mini-enquête voor feedback kregen we 57 reacties.

De algemene tendens is dat de lezer de nieuwsbrief professioneel vindt, informatief en afwisselend. Vooral de leestips worden gewaardeerd. Enkele respondenten vonden de nieuwsbrief te lang en bij sommigen ging er in de lay-out op de smartphone iets mis, maar de nieuwsbrief was op tablet en laptop/pc prima te lezen.

foto met tablet met daarop geografische figuren en de tekst tell us what you think

Van de 57 respondenten lazen 29 de nieuwsbrief op de telefoon en 27 op de pc. Bij 39 mensen belandde de brief netjes in hun inbox. Een enkeling klikte op de link in onze social media. De meesten (39 personen) vonden de nieuwsbrief precies lang genoeg, 14 mensen vonden hem te lang. De meeste respondenten zouden de nieuwsbrief wel elke maand willen ontvangen in plaats van 5 of 6 keer per jaar.

De boekenrubriek werd het meest gewaardeerd, direct gevolgd door het voorstellen van een Nederlands of Vlaams ‘fantastisch’ initiatief en de evenementenkalender. Ook stelden lezers nieuws van de Fantastische Unie en de interviews met de boekhandels op prijs, maar het delen van onze korte films hoeft niet in de brief, vond men. Rubrieken die de lezers graag zouden willen zien zijn: interviews met een ‘fantastische’ auteur, een column of recensie over een boek. Ook korte verhalen werden gevraagd. Op de vraag of er nieuwsbrieven zouden moeten komen per leesvoorkeur of genre werd negatief gereageerd, maar een extra nieuwsbrief voor schrijvers vol tips en trucs konden de respondenten weer wél waarderen.

We danken alle respondenten voor hun feedback en gaan kijken hoe we deze kunnen verwerken in de komende nieuwsbrieven. Bij deelname aan de enquête viel er ook wat te winnen! De volgende mensen konden we blij maken met een ‘fantastisch’ boek: Anna, Els, Tamara, Vliegend olifantje, Diane, Sarah, Annette, Sacha, Nanda en Wauwdost. Zij ontvingen van ons een mail hierover.