Meteen naar de inhoud

Fantastische Unie op Fantasticon 2023

  • door

De vakantie loopt op zijn laatste benen en wij zijn weer helemaal opgeladen voor het najaar. Er staat weer heel wat op het programma, zoals het verzenden van de tweede nieuwsbrief, het opstellen van de eerste boekhandelsenquête, het maken van een interactieve inspirerende boekenwebsite, maar de Fantastische Unie trapt het nieuwe seizoen af in Nieuw Vennep.

In dit Noord-Hollandse stadje wordt op 2 september 2023 opnieuw de Fantasticon gehouden, georganiseerd door Stichting Fantastische Vertellingen. In het gezellige buurthuis Linquenda kun je gewoon binnenlopen (helemaal gratis), met ons (bestuursleden Sigrid Lensink-Damen en Isabelle Plomteux) kletsen en ideeën uitwisselen. Maar wij zijn natuurlijk niet de enigen die er zijn. Zo kun je in de grote zaal een delegatie van verschillende uitgeverijen vinden, onder andere Macc, Zilverspoor, Quasis, maar ook het NCSF, literair tijdschrift Sintel en Fantasize. In de Schenkerij kun je je dorst lessen en kunst van onder meer Gert-Jan van den Bemd en Marcel Ozymantra bekijken. In de Bijzaal geven verschillende auteurs een lezing, waaronder Paul van Leeuwenkamp, Johan Klein Haneveld en Roderick Leeuwenhart, of ze gaan met elkaar in discussie aan de hand van pittige stellingen.

Wil je weten wie er nog meer komen? Wij hebben een overzicht gemaakt van de ‘fantastische’ auteurs, van wie we weten dat ze aanwezig zullen zijn. Sta jij er niet bij, maar kom je ook: laat het weten, dan voegen we je nog toe.

Zien we je in Nieuw Vennep?

Lijst met auteurs naast een tekening met blauwkleurig monster en figuren en eronder de rood-roze tekst Fantasticon