Meteen naar de inhoud

‘Fantastisch’ helpende handen gezocht

 • door
Gekleurde handen in spiralende cirkelbewegingen door elkaar en op elkaar

Aangezien de vrijwilligers bij de Fantastische Unie allemaal maar één paar handen hebben en we voor de nabije toekomst geen spontane mutaties zien gebeuren die de groei van een extra stel ledematen stimuleren, vragen we jou en jouw ‘fantastische’ handen om hulp.

Voor alle hieronderstaande vacatures geldt:

 • Het is vrijwilligerswerk, je krijgt geen vergoeding
 • Je bent een vertegenwoordiger van de Fantastische Unie, dus draag je onze doelstellingen uit
 • Je bent positief en vriendelijk in je communicatie. Onze voertaal is Nederlands
 • Je bent gericht op Nederlands-Vlaamse samenwerking en teamwerk
 • Je bepaalt zelf hoeveel tijd je aan het vrijwilligerswerk besteed, maar vrijwillig is niet vrijblijvend! Geef je dus alleen op als je ook echt iets voor ons kunt betekenen.

Concreet hebben we ‘fantastische’ handen nodig voor de volgende onderdelen van onze werking:

pictogram loep

Onderzoek – we willen graag een database opzetten met scripties, artikelen en onderzoek over het Nederlandstalige ‘fantastische’ genre. Er is online veel te vinden en al die informatie zou het beste op één plek terechtkomen voor toekomstige onderzoekers. We zoeken iemand die ons helpt met het achterhalen van ‘fantastische’ scripties, artikelen en onderzoeken, die deze informatie op een heldere wijze organiseert en beheert (online in Google Drive en op onze website) en contact kan onderhouden met de auteurs van die werken. Ook zouden we graag zien dat je de scripties, artikelen en onderzoeken in een makkelijk leesbaar format zet (pdf) en op onze website plaatst. Dus:

 • Ben jij goed in het wereldwijde web doorspitten naar ‘fantastische’ scripties, artikelen en onderzoeken?
 • Vind je het leuk om die informatie te sorteren, bij te houden en te beheren?
 • Kun je overweg met pdf’s, WordPress en Google Drive?
 • Kun jij contact onderhouden met de auteurs van de gevonden werken en kun je dit netjes bijhouden in Drive?

Lijkt je dit iets, meld je dan aan via het algemene contactformulier en vermeld in je bericht “Fantastische handen – onderzoek”.

pictogram megafoon

Promotie – zoals je hebt gezien op onze socials delen we steeds welke ‘fantastische’ auteurs en uitgeverijen er op aankomende ‘fantastische’ evenementen staan. Wie komt er en wie houdt er een lezing, waar precies en waarover? Hoe laat? Al deze informatie verzamelen we en delen we in onze socials. Meestal maken we een mooi plaatje met de namen van de aanwezigen en op de achtergrond een plattegrond van het evenement. Isabelle is de spil achter deze promotie en ze kan wel een extra set ‘fantastische’ handen gebruiken. Dus:

 • Vind je het leuk om informatie te verzamelen over ‘fantastische’ evenementen (fantasyfestivals, literaire of wetenschappelijke lezingen, voordrachten, gezamenlijke boekpresentaties of signeersessies, enz.) en te achterhalen welke auteurs er aanwezig zijn?
 • Vind je het leuk om contact op te nemen met auteurs en uitgeverijen om de benodigde informatie te achterhalen?
 • Kun jij overweg met Canva en social media?
 • Kun jij alle informatie netjes bijhouden in Google Drive?
 • Kun je goed organiseren, overzicht houden en snel werken?
 • Ben jij snel beschikbaar en kun je snel schakelen?

Het is voor deze vrijwilligerstaak wel belangrijk dat je het leuk vindt om op de socials aanwezig te zijn en je moet ook snel kunnen schakelen en reageren als er een evenement is (en dat is best vaak). Dit zal behoorlijk wat tijd en inspanningen van je vergen, maar als je helemaal blij wordt van deze vacature, dan zoeken we jou! Neem contact op via ons algemeen contactformulier en vermeld in je bericht “Fantastische handen – evenementen”.

pictogram klok

Promotie – Naast onze wekelijkse reels en fotocarrousels met leestips, willen we rond de feestdagen graag wat extra’s doen op onze socials. Denk aan een Sint- en Kerstspecial. Want wat is er leuker om cadeau te geven (en te krijgen!) dan een ‘fantastisch’ boek? Eventueel vergezeld van leuke hebbedingetjes voor leesfanaten?

Het fijne aan dit project is dat er nog niets vaststaat en dat je dus (in overleg met ons, natuurlijk) heel veel vrijheid krijgt. Hoe die Sint- en Kerstspecial eruit moet komen te zien, bepaal jij. Gaan we voor een dagelijkse leestip in aanloop naar, maken we extra reels en/of fotocarrousels, combineren we een en ander met een winactie, stellen we Sint- en Kerstleespakketten samen, gaan we de sfeer opsnuiven bij Nederlandse en Vlaamse boekhandels of verzinnen we nog wat anders?

Eens we samen bepaald hebben welke kant we opgaan, krijg je opnieuw heel veel vrijheid bij het uitwerken van dit project. Natuurlijk staan we voor je klaar als je ondersteuning nodig hebt, maar het is wel degelijk de bedoeling dat het zwaartepunt van de uitvoering bij jou komt te liggen. Als de realisatie van dit eerste ‘speciale’ promotieproject je bevalt, zou het zo maar kunnen dat je onze vaste ‘specialist’ wordt. Want naast Sint en Kerst zijn er natuurlijk nog heel wat andere feestdagen waarop een ‘fantastisch’ boek niet mag ontbreken! Dus:

 • Ben je creatief en heb je al meteen een hoop ideeën? Kun je die ideeën ook omzetten in iets concreets?
 • Heb jij een teamgeest en kun je goed overleggen, plannen en samenwerken?
 • Heb je een groot netwerk?
 • Heb je kennis van Canva en social media? Kun je werken met Google Drive?
 • Ben je georganiseerd, werk je snel en netjes?
 • Kun je goed filmpjes maken, fotograferen of andere visuele content maken?
 • Ben je langere tijd beschikbaar?

Lijkt dit je fantastisch? Neem contact op via ons algemeen contactformulier en vermeld bij je bericht “fantastische handen – feestdagenspecialist”.

pictogram mensen

We hebben nog veel meer grotere en kleine klussen waarvoor we ‘fantastische’ helpende handen zoeken. Denk aan het instellen van ‘automatische berichten’ voor onze Nieuwsbriefverzending, het bijhouden van adreslijsten en contacten, fondsen werven, flyers ontwerpen, noem maar op. Wil jij ons team versterken met jouw ‘fantastische’ handen of heb je zelf ‘fantastische’ ideeën om samen met ons te organiseren? Je weet ons inmiddels te bereiken!